Site Meter

dl-architecten

Onze projecten

  1. Terras restaurant ‘De smaak van Afrika’

    Op de Goudsesingel te Rotterdam hebben wij een nieuw terras ontworpen.

    Restaurant ‘De smaak van Afrika’ was toe aan een nieuw buiten-terras dat overdag zou voegen in het straatprofiel om ’s avond’s plaats te maken voor Afrikaanse kleuren. Het donkergrijs en wit van het terras-meubel worden gekenmerkt door Afrikaanse zebra motieven en koloniaalse lantaarns.

    Als de lampen aangaan wordt het zwart-witte kleurenensemble verlicht met geel, groen en rood. Het terras van ‘De smaak van Afrika zal op 27 april feestelijk worden geopend.

     

    050_TERRAS1     050_TERRAS3     050_TERRAS4

  2. Interieur DCI – Kapelle (Zeeland)

    Het interieur van DcI moest gaan voldoen aan ‘flexplek-eisen’, omwille van het feit dat de werknemers veelal buitendiensten draaiden. De directie heeft wel de eis uitgesproken dat deze keuze niet ten koste mocht gaan van de persoonlijke sfeer en ‘warmte’ van de werkomgeving die onder de hechte groep werknemers als belangrijk werd ervaren.

    Een grillig gevormde lockerkast maakt het mogelijk dat de ruimte ‘gebroken’ wordt en iedere werknemer, door afwijkende hoogtes en afwerking, een eigen, individueel te duiden kastje heeft.

    De deels in hout uitgevoerde vloer, de planten en de warme kleuren van de tafels, stoelen en lampenkappen maken een verschil in de verplichte strenge ordening van werktafels. Door ook de ‘relaxplek’ bij de keuken zo uit te voeren maakt dat de, in wisselende uren werkende, buitendienst een prettige plek heeft voor interactie.

    019_Dci3  019_Dci1  019_Dci2

  3. Twee-villa’s-onder-één-kap – Huizen

    Twee families onder één dak; de ultieme uitdaging voor een architect om de architectonische en programmatische wensen van beide verschillende families onder een noemer te brengen. De familie die een strak en modern huis wilde ontmoette een familie die hun droom in een jaren 30-woning hadden gelegd.

    Door de woning te ontwerpen in de stijl van de ‘Amsterdamse school’, waarin ook kenmerken van ‘De stijl’ verwerkt zijn, konden we de wensen van beide families verenigen. Het resultaat is een bouwvolume dat oogt als één villa maar bij nader inzien zich ontpopt als een gebouw waarin twee villa’s, twéé families en twéé sferen ondergebracht zijn.

    Het resultaat is een bouwvolume dat oogt als één villa maar bij nader inzien zich ontpopt als een gebouw waarin twee villa’s, twéé families en twéé sferen ondergebracht zijn.

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA  013_2VILLAs1  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  4. Villa Silverbergh

    *dl-Architecten ontwierp een woonhuis in Alora, 45 km ten noorden van Malaga, om ruimte te bieden aan een jong gezin dat een nieuw leven opbouwt op een verlaten berg met bijbehorende olijfgaard. De voorkeur voor jaren-60 architectuur, gecombineerd met materialen uit de omgeving, levert een verfrissende combinatie op, oud en nieuw, ingebed in een typische spaans omgeving.

  5. Schagen 1

    Oosterstraat 3
    Op een kavel van 5 meter breed, dat niemand wilde omwille van het gebrek aan ruimtelijke mogelijkheden, realiseerde Marc Seidl, namens Sander Douma Architecten een prettige familiewoning door de ruimte te optimaliseren.
    Een van de typische voorbeelden van Amsterdamse school is de ‘Ezelsrug’; een dakvorm die de mogelijkheid biedt om met beperkte breedte een grote oppervlak aan stahoogte te bereiken, daar waar door gemeente opgelegde hellingshoeken dit onmogelijk maken. Tezamen met het feit dat de opdrachtgever een karakteristiek ‘oud-aandoend’ pand wilde sloot deze stijl met de praktische eigenschap van het dak perfect aan bij de behoefte om een gezin te huisvesten. Het resultaat is een op zichzelf staand pand dat, temidden van de grote variatie aan stijlen in de zelfde straat niet uit de toon valt maar juist iets toevoegt aan het bestaande verscheidenheid.

    022_Schagen2  022_Schagen3  022_Schagen1  022_Schagen4

  6. Clusiuscollege, Purmerend

    Deze, in februari 2005 opgeleverde, VMBO-school bestaat uit een drietal om het schoolplein heen gedrapeerde bouwvolumes, omgeven door een in baksteen opgetrokken toegangspoort. Hiermee is er sprake is van warmte en geborgenheid zonder dat daarbij de transparantie naar buiten toe uit het oog verloren wordt. Door de défragmentatie van de volumes gaan ze als vanzelfsprekend op in de stedelijke context.