Site Meter

dl-architecten

Welcome to Mingle!

This is a sample layout using a "Top Graphic". The background image may not appear if your theme is installed in a sub-directory, but not to worry! You can specify the path to your images from the admin.

To edit this area, go to "Appearance > Design Settings > Top Graphics".

  1. Interieur verbouwing woning Baarn

    Voor een familie in Baarn hebben wij een ‘makeover’ ontworpen die de bewoners hun huis doet herbeleven.

    In tegenstelling tot waar dL-Architecten goed in is, ‘ruimte vinden, daar waar ze niet is’, hebben we hier te maken met een huis dat te groot is en daarmee geen duidelijke ‘intieme plekken’ biedt. De vraag was dan ook de woonkamer méér woonkamer te maken; de keuken meer keuken en een plek waar de kinderen zich terug kunnen trekken.

    Door relatief kleine ingrepen zoals het dichtzetten van een buitenmuur in de living, waar eigenlijk geen ‘intieme hoek’ was en en het plaatsen van een openhaard met doorkijk naar de kinderhoek is familie-interactie gewaarborgd maar niet noodzakelijk.

    De belangrijkste ruimte van het huis, de keuken, was te klein en werd nooit goed gebruikt. Ze wordt in het nieuwe ontwerp vergroot en krijgt een grote eettafel die aansluit bij het nieuwe kookeiland.

    047_Roode2  047_Roode1  047_Roode3

  2. Terras restaurant ‘De smaak van Afrika’

    Op de Goudsesingel te Rotterdam hebben wij een nieuw terras ontworpen.

    Restaurant ‘De smaak van Afrika’ was toe aan een nieuw buiten-terras dat overdag zou voegen in het straatprofiel om ’s avond’s plaats te maken voor Afrikaanse kleuren. Het donkergrijs en wit van het terras-meubel worden gekenmerkt door Afrikaanse zebra motieven en koloniaalse lantaarns.

    Als de lampen aangaan wordt het zwart-witte kleurenensemble verlicht met geel, groen en rood. Het terras van ‘De smaak van Afrika zal op 27 april feestelijk worden geopend.

     

    050_TERRAS1     050_TERRAS3     050_TERRAS4

  3. Renovatie woning Haacht – België

    Voor een particuliere opdrachtgever in België ontwerpen wij de renovatie voor een landelijke villa in Haacht in België. De in opzet ruimtelijke plattegrond herbergt op de verdieping slechts drie slaapkamers en geen badkamer. hetgeen niet toereikend is voor de gezinssamenstelling. Ook de garage biedt ruimte om te herinrichten als gastenverblijf.

    Hoewel bij de oude boerderij een in de zelfde landelijke stijl ontworpen uitbreiding voor de hand zou liggen, hebben wij met de opdrachtgever ervoor gekozen om een nieuw element toe te voegen aan het oude huis. Het resultaat, met houten dakkapellen en lamellen over de gehele gevel is verrassend en biedt zowel buiten als binnen steeds nieuwe speelse invalshoeken oplevert waar oud en nieuw contrasteert.

     

    038_POST2  038_POST0  038_POST3  038_POST4

  4. Woonhuis Reyer Anslostraat 11 – l

    Renovatie van een appartement.

    Een voorbeeld van hoe je alles uit de kleine ruimte kan halen. Een 3-kamperappartement met ruime badkamer en minimale verkeersruimte. Door slim te schakelen past op 60m2 een driekamerwoning waar gebrek aan comfort en ruimte niet aan de orde zijn.

     

    045_HAAG1  045_HAAG2  045_HAAG3

  5. Twee-villa’s-onder-één-kap – Huizen

    Twee families onder één dak; de ultieme uitdaging voor een architect om de architectonische en programmatische wensen van beide verschillende families onder een noemer te brengen. De familie die een strak en modern huis wilde ontmoette een familie die hun droom in een jaren 30-woning hadden gelegd.

    Door de woning te ontwerpen in de stijl van de ‘Amsterdamse school’, waarin ook kenmerken van ‘De stijl’ verwerkt zijn, konden we de wensen van beide families verenigen. Het resultaat is een bouwvolume dat oogt als één villa maar bij nader inzien zich ontpopt als een gebouw waarin twee villa’s, twéé families en twéé sferen ondergebracht zijn.

    Het resultaat is een bouwvolume dat oogt als één villa maar bij nader inzien zich ontpopt als een gebouw waarin twee villa’s, twéé families en twéé sferen ondergebracht zijn.

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA  013_2VILLAs1  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  6. Samenvoeging uitbreiding woning amazonenstraat 48 hs – Amsterdam

    Twee appartementen -BG en 1eVD- uit 1930 in Amsterdam-zuid zijn samengevoegd en uitgebreid tot een nieuw woonhuis van 128m2 netto met een tuin van 45m2.

    De eisen van de gemeente voor de samenvoeging waren onder meer een volledige milieu-upgrade van 3 op het energielabel. Door volledige isolatie van vloeren, wanden, toepassing van HR++ glas en ketel is de woning van ‘G’ naar ‘B’ gegaan. De energiebehoefte van de woning daalt 20% en daalt nog een keer 20% door toepassing van vloerverwarming door het hele huis.

     

    027_pano2  027_Bad  027_pano1

     

  7. Penthouse Minervaplein Amsterdam

    Op de bovenste verdieping van het Minervaplein te Amsterdam is een groot programma van eisen op een klein oppervlak ingepast.

    Een smalle living had meer breedte nodig die er niet was. Door de keuken te openen en eraan vast te koppelen kreeg ze meer licht en lucht. Voorwaarde was wel dat het keukenmeubel stijlvol gemaakt moest zijn en vanuit de woonkamer moest ogen als een dressoir.

    Ook de badkamer; de walk-in-closet en de aan de woonkamer te schakelen studeerkamer is opgelost binnen de 75m2.

  8. Tuin Amazonenstraat – Amsterdam

    Bij de Amazonenstraat 48 hs is tevens een tuinontwerp gemaakt en uitgevoerd. Het feit dat de tuin op het noorden ligt heeft implicaties voor het invullen van de tuin.
    Hoewel veel groen was gewenst zal gras het altijd afleggen tegen onkruid en mos. Om deze reden hebben wij voor een grafische opet gekozen met materialen die het natuurlijk karakter benaderen met hardhout en bamboeschermen. Tesamen met het witte grind en 600×600- natuursteentegels ontstaat er een vriendelijk ogend kleurenpallet. De ‘dode’ bamboe aan de linkerkant komt terug in de levende -woekervrije- bamboe aan de rechterkant. Deze bamboeplant groeit verticale wortels opdat woekeren onmogelijk is.
    Om het natuurlijke karakter nog een extra accent te geven is een Balinese mangroverwortel in het rasterwerk van de verticale tegels, die van de vloer af omhoog steken, geplaatst, als ultieme tegenstelling.
    Het bestaande groen en de esdoorn, die in de zomer helemaal vol is, ‘kiemen’ uit het witte grind dat het licht optimaal reflecteert.

     

  9. Woonhuis Reyer Anslostraat 13

    Samenvoeging, renovatie, uitbreiding en verbouwing van het woonhuis van de familie Hagenbeek op de Reyer Anslostraat te Amsterdam.
    Hierbij is een deel van de kruipruimte tot kelder vergroot waarmee een 5m + hoge Living ontstaat met split levels en hoge ramen aan de tuinkant.
    De slaapverdiepingen zijn verdeeld in grote slaapkamers door met de scheidingswanden op de middenstijl van de middelste ramen aan te sluiten.

     

  10. Schagen 2

    Oosterstraat 7

    Het rustieke Schagen kenmerkt zich door een oud Westfries centrum met velerlei architectonische invloeden. 18e en 19e eeuwse bouwstijlen worden afgewisseld met nieuwere- en toch al weer oude en gewaardeerde architectuurstromingen zoals de Amsterdamse School.

    Naast Schagen 1 – Oosterstraat 3 – Hebben wij een tweede familiewoning ontworpen op een breder kavel maar met dezelfde Amsterdamse school invloeden. Om aan te sluiten bij de buurwoning hebben wij de kleurstelling van nummer 3, nl. rode stenen en zwarte pannen, omgedraaid in zwarte stenen en rode dakpannen, die rondom doorlopen. Om het beeld niet te verstoren is een ´verholen goot´ ontworpen die uit het zicht ligt. Door de fijne detaillering is een stral lijnenspel ontstaan.

     

    Door de afronding van de overgang van het verticale- naar het schuine pannendak gaat nummer 7 een relatie aan met de ‘Ezelsrug’ van nummer 3. Door professionele en intensieve samenwerking met de gemeente is de bouwaanvraag binnen 3 maanden na de start van het ontwerp goedgekeurd.