Site Meter

dl-architecten

Onze projecten

  1. Samenvoeging en renovatie De Meent te Rotterdam

    Op de Meent worden 4 winkels samengevoegd tot twee grotere winkels.

    Zowel op het horizontale vlak als op het verticale vlak worden doorbraken gemaakt teneinde een beter verhuurbaar oppervlak te krijgen.

    De vraag is natuurlijk hoe je genoeg licht binnen krijgt in een kelderverdieping. het antwoord kan liggen in het slim opstellen van de interne trap of met gehard glas te werken waar op gelopen kan worden.

     

    048_Meent10_1B  048_Meent10_1N  048_Meent10_0B  048_Meent10_0N

  2. Interieur verbouwing woning Baarn

    Voor een familie in Baarn hebben wij een ‘makeover’ ontworpen die de bewoners hun huis doet herbeleven.

    In tegenstelling tot waar dL-Architecten goed in is, ‘ruimte vinden, daar waar ze niet is’, hebben we hier te maken met een huis dat te groot is en daarmee geen duidelijke ‘intieme plekken’ biedt. De vraag was dan ook de woonkamer méér woonkamer te maken; de keuken meer keuken en een plek waar de kinderen zich terug kunnen trekken.

    Door relatief kleine ingrepen zoals het dichtzetten van een buitenmuur in de living, waar eigenlijk geen ‘intieme hoek’ was en en het plaatsen van een openhaard met doorkijk naar de kinderhoek is familie-interactie gewaarborgd maar niet noodzakelijk.

    De belangrijkste ruimte van het huis, de keuken, was te klein en werd nooit goed gebruikt. Ze wordt in het nieuwe ontwerp vergroot en krijgt een grote eettafel die aansluit bij het nieuwe kookeiland.

    047_Roode2  047_Roode1  047_Roode3

  3. Renovatie woning Haacht – België

    Voor een particuliere opdrachtgever in België ontwerpen wij de renovatie voor een landelijke villa in Haacht in België. De in opzet ruimtelijke plattegrond herbergt op de verdieping slechts drie slaapkamers en geen badkamer. hetgeen niet toereikend is voor de gezinssamenstelling. Ook de garage biedt ruimte om te herinrichten als gastenverblijf.

    Hoewel bij de oude boerderij een in de zelfde landelijke stijl ontworpen uitbreiding voor de hand zou liggen, hebben wij met de opdrachtgever ervoor gekozen om een nieuw element toe te voegen aan het oude huis. Het resultaat, met houten dakkapellen en lamellen over de gehele gevel is verrassend en biedt zowel buiten als binnen steeds nieuwe speelse invalshoeken oplevert waar oud en nieuw contrasteert.

     

    038_POST2  038_POST0  038_POST3  038_POST4

  4. Woonhuis Reyer Anslostraat 11 – l

    Renovatie van een appartement.

    Een voorbeeld van hoe je alles uit de kleine ruimte kan halen. Een 3-kamperappartement met ruime badkamer en minimale verkeersruimte. Door slim te schakelen past op 60m2 een driekamerwoning waar gebrek aan comfort en ruimte niet aan de orde zijn.

     

    045_HAAG1  045_HAAG2  045_HAAG3

  5. Samenvoeging uitbreiding woning amazonenstraat 48 hs – Amsterdam

    Twee appartementen -BG en 1eVD- uit 1930 in Amsterdam-zuid zijn samengevoegd en uitgebreid tot een nieuw woonhuis van 128m2 netto met een tuin van 45m2.

    De eisen van de gemeente voor de samenvoeging waren onder meer een volledige milieu-upgrade van 3 op het energielabel. Door volledige isolatie van vloeren, wanden, toepassing van HR++ glas en ketel is de woning van ‘G’ naar ‘B’ gegaan. De energiebehoefte van de woning daalt 20% en daalt nog een keer 20% door toepassing van vloerverwarming door het hele huis.

     

    027_pano2  027_Bad  027_pano1

     

  6. Penthouse Minervaplein Amsterdam

    Op de bovenste verdieping van het Minervaplein te Amsterdam is een groot programma van eisen op een klein oppervlak ingepast.

    Een smalle living had meer breedte nodig die er niet was. Door de keuken te openen en eraan vast te koppelen kreeg ze meer licht en lucht. Voorwaarde was wel dat het keukenmeubel stijlvol gemaakt moest zijn en vanuit de woonkamer moest ogen als een dressoir.

    Ook de badkamer; de walk-in-closet en de aan de woonkamer te schakelen studeerkamer is opgelost binnen de 75m2.

  7. Tuin Amazonenstraat – Amsterdam

    Bij de Amazonenstraat 48 hs is tevens een tuinontwerp gemaakt en uitgevoerd. Het feit dat de tuin op het noorden ligt heeft implicaties voor het invullen van de tuin.
    Hoewel veel groen was gewenst zal gras het altijd afleggen tegen onkruid en mos. Om deze reden hebben wij voor een grafische opet gekozen met materialen die het natuurlijk karakter benaderen met hardhout en bamboeschermen. Tesamen met het witte grind en 600×600- natuursteentegels ontstaat er een vriendelijk ogend kleurenpallet. De ‘dode’ bamboe aan de linkerkant komt terug in de levende -woekervrije- bamboe aan de rechterkant. Deze bamboeplant groeit verticale wortels opdat woekeren onmogelijk is.
    Om het natuurlijke karakter nog een extra accent te geven is een Balinese mangroverwortel in het rasterwerk van de verticale tegels, die van de vloer af omhoog steken, geplaatst, als ultieme tegenstelling.
    Het bestaande groen en de esdoorn, die in de zomer helemaal vol is, ‘kiemen’ uit het witte grind dat het licht optimaal reflecteert.

     

  8. Kamer van Koophandel, Zaandam

    De Kamer van Koophandel te Zaandam, tegenwoordig een dépendance van de vestiging in Amsterdam, heeft een eigen identiteit ontwikkeld, waardoor er behoefte was aan een “nieuw jasje”.

     

  9. HDC, Alkmaar

    Het hoofdkantoor voor het Noord-Hollands Dagblad aan de Edisonweg te Alkmaar moest de belichaming worden van twee gecombineerde vestigingen. Een reorganisatie van het bedrijf was de oorzaak van het uitbreiden van de bestaande vestiging met een Kantorenblok. Een multifunctioneel atrium en een nieuwe entree in het bestaande hoofdgebouw maakten de nieuwe logistiek mogelijk.

    Tezamen met de renovatie en herinrichting van de bestaande volumes ontstond een multifunctioneel gebouw in een nieuwe en representatieve jas.