Site Meter

dl-architecten

Onze projecten

  1. Samenvoeging en renovatie De Meent te Rotterdam

    Op de Meent worden 4 winkels samengevoegd tot twee grotere winkels.

    Zowel op het horizontale vlak als op het verticale vlak worden doorbraken gemaakt teneinde een beter verhuurbaar oppervlak te krijgen.

    De vraag is natuurlijk hoe je genoeg licht binnen krijgt in een kelderverdieping. het antwoord kan liggen in het slim opstellen van de interne trap of met gehard glas te werken waar op gelopen kan worden.

     

    048_Meent10_1B  048_Meent10_1N  048_Meent10_0B  048_Meent10_0N

  2. Terras restaurant ‘De smaak van Afrika’

    Op de Goudsesingel te Rotterdam hebben wij een nieuw terras ontworpen.

    Restaurant ‘De smaak van Afrika’ was toe aan een nieuw buiten-terras dat overdag zou voegen in het straatprofiel om ’s avond’s plaats te maken voor Afrikaanse kleuren. Het donkergrijs en wit van het terras-meubel worden gekenmerkt door Afrikaanse zebra motieven en koloniaalse lantaarns.

    Als de lampen aangaan wordt het zwart-witte kleurenensemble verlicht met geel, groen en rood. Het terras van ‘De smaak van Afrika zal op 27 april feestelijk worden geopend.

     

    050_TERRAS1     050_TERRAS3     050_TERRAS4

  3. Interieur DCI – Kapelle (Zeeland)

    Het interieur van DcI moest gaan voldoen aan ‘flexplek-eisen’, omwille van het feit dat de werknemers veelal buitendiensten draaiden. De directie heeft wel de eis uitgesproken dat deze keuze niet ten koste mocht gaan van de persoonlijke sfeer en ‘warmte’ van de werkomgeving die onder de hechte groep werknemers als belangrijk werd ervaren.

    Een grillig gevormde lockerkast maakt het mogelijk dat de ruimte ‘gebroken’ wordt en iedere werknemer, door afwijkende hoogtes en afwerking, een eigen, individueel te duiden kastje heeft.

    De deels in hout uitgevoerde vloer, de planten en de warme kleuren van de tafels, stoelen en lampenkappen maken een verschil in de verplichte strenge ordening van werktafels. Door ook de ‘relaxplek’ bij de keuken zo uit te voeren maakt dat de, in wisselende uren werkende, buitendienst een prettige plek heeft voor interactie.

    019_Dci3  019_Dci1  019_Dci2

  4. Mabeco – VMO

    Nieuwbouw hallen en kantoren te Velsen, Noordholland.
    Een drietal industriehallen zo geschakeld dat er in de afgesloten buitenpatio manouvreer- en opslagruimte is gecreeerd. Het kantoorgedeelte en de grootste hal zijn een baken langs de doorgaande weg en moesten voldoen aan hoge esthetisch eisen voor dit hoogwaardige industrieterrein.
    Het glooiende organische karakter van de gevels is een uitvloeisel van het aansluiten van de hoogtes van de verschillende hallen alsmede een manier om de lange gevels op te breken en monotonie te voorkomen. De stalen huid is opgebouwd uit losanges om dit te benadrukken.
    Het betreft hier een compleet afgeronde bouwaanvraag en de werktekeningen liggen klaar om omgezet te worden in een daadwerkelijk gebouw. Door de crisis is het afwachten wanneer dit zal zijn.

  5. HDC, Alkmaar

    Het hoofdkantoor voor het Noord-Hollands Dagblad aan de Edisonweg te Alkmaar moest de belichaming worden van twee gecombineerde vestigingen. Een reorganisatie van het bedrijf was de oorzaak van het uitbreiden van de bestaande vestiging met een Kantorenblok. Een multifunctioneel atrium en een nieuwe entree in het bestaande hoofdgebouw maakten de nieuwe logistiek mogelijk.

    Tezamen met de renovatie en herinrichting van de bestaande volumes ontstond een multifunctioneel gebouw in een nieuwe en representatieve jas.