Klantervaringen

Holland Media Combinatie

"Marc heeft in 2004 voor multimedia-uitgever HDC Media de uitbreiding van het hoofdkantoor in Alkmaar ontworpen. De integratie met het bestaande pand, het ontwerp voor de entree, het atrium en de nieuwe vleugel overtroffen al onze verwachtingen en het zorgde ervoor dat de gebruikers van het gebouw onmiskenbaar trotser waren op hun bedrijf dan voordien. Er werd dus meer dan alleen een bouwkundig hoogstandje geleverd! Naast dat vakmanschap weet Marc de juiste balans te vinden tussen zijn creativiteit, waarin the sky letterlijk en figuurlijk the limit is, en de pragmatische, kostenbewuste invalshoek van waaruit de opdrachtgever denkt. Ik beveel hem van harte aan!"

Gerhard Stavenuiter


I wanted something different. Marc has done the job and designed a great villa. He has practical solutions which are esthetically very pleasing at the same time. I would recommend him for any project as Marc thinks the bigger picture when it comes to architecture and client satisfaction.

Bas van Daal

Silverbergh Spanje


Clusius College Purmerend

Langs deze weg wil ik je, buiten alle officiële circuits om, nog een keer apart bedanken voor de uiterst plezierige en constructieve samenwerking gedurende de laatste anderhalve jaar. Naast het feit dat ik je wil complimenteren voor het fantastische gebouw dat je hebt ontworpen en dat perfect aansluit bij datgene wat wij in ons programma van eisen hebben geprobeerd te verwoorden, wil ik je vooral bedanken voor de getoonde flexibiliteit en voor jouw insteek en houding op momenten dat wij met vragen en of opmerkingen kwamen. Hoewel je uiteraard stond (en staat) voor je ontwerp, was je altijd bereid mee te denken met ons als wij wensen hadden of keuzes moesten maken. Het meest plezierige vond ik nog dat je niet bang was delen van je ontwerp ter discussie te stellen en aan te passen aan onze wensen. Al met al een prima verlopen traject met als resultaat een prachtig nieuw schoolgebouw. Nogmaals mijn dank voor jouw inzet en jouw bereidheid tot samenwerking en ik wens je verder veel succes met je toekomstige projecten.

Kees Schilder


Marc was very helpful from A-Z and - being an architect worth his salt - convinced me that certain things were worth doing while others weren't. He helped me with a realistic budget and getting the most out of it, while not compromising on the best features of the initial design. Along the way, Marc was flexible and creative, suggesting improvements and both preventing and resolving issues that arose. The result is great, very comfortable to live in, practical and as a result of our constant collaboration we came in on budget as well, a rare thing these days. So all in all heartedly recommended.

Boudewijn Nijboer

Minervabuurt Amsterdam


Renovatie Stadionbuurt Amsterdam

Marc heeft de gave onduidelijke - en soms tegenstrijdige - wensen zo te interpreteren dat er een origineel ontwerp ontstaat dat volledig voldoet aan de wensen. Het resultaat is geweldig, enorm veel ruimte en licht en daarmee een fantastische plek om te wonen. Dank.

John van Latum


"Wij zijn bij dL-Architecten terecht gekomen via de website van Marc. Wij vervangen een oude ark en zochten een architect voor het ontwerpen van een nieuwe. Ons is opgevallen dat Marc heel veel ideeën heeft en die in steeds nieuwe schetsen wist te combineren met onze wensen. Eigenlijk verwoorde hij de wensen die wij zelf hadden maar niet konden uitspreken. Marc heeft herhaaldelijk duidelijk gemaakt dat 'wij' er gaan wonen i.p.v. 'hij' en bleek dus volledig facilitair en transparant in de ontwerpfases. Bij hem gaan 'creatief en praktisch' hand in hand. Wij hebben het als prettig ervaren dat Marc betrouwbaar bleek in zijn afspraken en steeds snel en opbouwend voor ons beschikbaar was. Het resultaat is een ontwerp dat in een keer door Welstand van de gemeente Amsterdam is goedgekeurd - iets dat maar heel weinig voorkomt - en zonder problemen gebouwd kan worden door de door ons gecontracteerde arkenbouwer ABC. Onze prachtige ark zal vanaf het najaar van 2016 in de Amstel te bewonderen zijn en gaat ons veel woongenot opleveren. Wat je voorstel betreft. Dat is heel coulant. Ik bel maandag even over de afwikkeling. Over de termijn van bouwen en oplevering. Het gedoe met het meten levert een paar weken vertraging op. Maar we moeten de hele definitieve aanvraagfase nog door en daarna start de bouw pas. Ergens in het najaar op de nieuwe ark. Daar hopen we op."

Jan Bodewes

Woonark Amsterdam


Monument 2

During the summer of 2015 I asked Marc to design and organize the renovation and extention of my monumental house in the South of Amsterdam. Marc was the right man for this challenging opportunity, as creativity in architectural solutions and sound communication with the local municipality had to go hand-in-hand. Marc was swift and came up with inspiring solutions to create a spaceous living room, kitchen and bedrooms, and made the right recommandations to have stylish details in shower and toilets. Moreover I appreciated the way he connected the attic to house and made it an integral part of it by implementing the same monumental details in stairs and attic. Where he has shown his greatest talent is in the integration of the three skylights at the street facade. This was extra challenging as not only the local municipality (Stadsdeel Zuid) had to give a construction permit, but also the Amsterdam bureau for the conservation of monuments (Bureau Monumenten en Archeologie) were initially against it and had to be convinced. Thanks to Marc's perseverance this finally resulted in an approval from the bureau and a unique daylight solution in a monumental residential house was built! The communication with- and supervision of contractor Jan Hanclich - POLKLUS was on par and the end result is completely to my satisfaction. I can highly recommand Marc, not only as an architect, but even more as a man who know's his way in the labyrinth of permitting.

Rob Tempelman


"Zo'n 'open huizen dag' is niet de ideale situatie voor een kennismaking met je toekomstige habitat. Behalve als het een huis betreft zoals Marc Seidl ze graag ontwerpt. Wij waren kansloos, als aspirant kopers, want we vielen voor de combinatie van charme en karakter. Dus toen we als nieuwe eigenaren ook maar meteen uit gingen bouwen, was het duidelijk wie er opnieuw zou gaan tekenen. In dat proces hebben we Marc leren kennen als de artiest die hij is, inspirerend, creërend, soms de plank mis slaand, letterlijk buiten de lijntjes kleurend, kortom: gidsend. Dat is de manier om er achter te komen wat je wilt en wat je niet wilt. Maar waar je met Marc écht achter komt is dat je eigenlijk nog helemaal niet wist wat je wilde. Het was lekker werken met Marc. Een aanbeveling dus. Kleine tip: is-ie een beetje nukkig of kortaf, dan is dat weer zo'n moment dat-ie zich realiseert dat het automerk Saab binnenkort is verdwenen. Ondergetekende herkent die frustratie, maar dit terzijde."

Joost Driessen

Uitbreiding 2 villa's


Woonhuis Schagen

"Marc heeft als onze Architect meer gedaan dan voor de hand lag. Hij heeft zich tot het uiterste ingespannen om een vrijwel onhaalbare kaart (smal kavel) om te zetten in een volwaardig en heerlijk huis. Hij heeft daarvoor kanalen bevaren die niet voor de hand lagen en het ambtelijke apparaat om de juiste reden weten te buigen naar onze wensen. Het resultaat is een huis met ruimte waar we geen ruimte hadden kunnen bedenken. Daarnaast is het een aanwinst voor de straat en het stadsgezicht, zo vindt iedereen die we daar over spreken."

Niki Hak

Marc is flexible and is a good listener. He is persuasive in his contacts with municipality officers and contributes lots of creative input to difficult situations. His professional standards are high whilst not being too stiff or too far off being 'arty'. Just the type of architect I need to level with and to keep level with.

Jorden Hagenbeek

Vondelpark Amsterdam