Schagen 2

Clusius College
19 september 2018
Dakopbouw Amsterdam-Zuid
Dakopbouw Amsterdam Zuid
1 mei 2014

18e en 19e -eeuwse bouwstijlen worden afgewisseld met nieuwere- en toch alweer oude en gewaardeerde architectuurstromingen


Het rustieke Schagen kenmerkt zich door een oud West-Fries centrum met velerlei architectonische invloeden. 18e en 19e -eeuwse bouwstijlen worden afgewisseld met nieuwere- en toch alweer oude en gewaardeerde architectuurstromingen zoals de Amsterdamse School.

Naast Schagen 1 Hebben wij een tweede familiewoning ontworpen op een breder kavel maar met dezelfde Amsterdamse school invloeden. Om aan te sluiten bij de buurwoning hebben wij haar kleurstelling, nl. rode stenen en zwarte pannen, omgedraaid in zwarte stenen met rode dakpannen, die rondom doorloopt. Om het beeld niet te verstoren is een ´verholen goot´ ontworpen die uit het zicht ligt. Door de fijne detaillering is een strak lijnenspel ontstaan.

Door de afronding van de overgang van het verticale- naar het schuine pannendak gaat deze woning een relatie aan met de dakkap van de buurman. Door professionele en intensieve samenwerking met de gemeente is de bouwaanvraag binnen 3 maanden na de start van het ontwerp goedgekeurd.


 
Amsterdamse school anno nu